22 Mart 2016 Salı

İrmikli Sütlü Toplar


Malzemeler: 3 su bardağı süt, 1 limonun kabuğu(rendenin ince tarafı ile), 7 yemek kaşığı irmik, 7 yemek kaşığı şeker, 1 paket vanilin, 1 paket krem şanti.

Üzeri için: Hindistan cevizi ve çikolata sosu.



Yapılışı: Tencereye tüm malzemeyi karıştırıp ocakta kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 4-5 dakika da kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan muhallebimize 1 paket krem şanti ekleyerek mikser ile iyice çırpıyoruz. Biraz soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hindistan cevizine buluyoruz. Servis tabağına diziyoruz. Üzerini çikolata sosu ile süsleyerek farklı aparatlar kullanarak servis ediyoruz(Kürdan gibi vs.). Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder