19 Mart 2016 Cumartesi
Bülbül Yuvası
Malzemeler: 125 gram tereyağ, 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat, aldığı kadar un, ceviz.
Şerbeti için: 3.5 su bardağı şeker, 2.5 su bardağı su, 3-4 damla limon suyu.
Yapılışı: Önce şerbetini hazırlıyoruz. Sonra tereyağı oda ısısında erimiş olacak. Derin bir kaba tereyağını, yoğurt koyup karıştırıyoruz. Üzerine karbonatı ekleyip un ekleyerek yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edeceğiz. Hamuru iki bezeye ayırıyoruz. Bezenin birisini açıyoruz. Çay bardağı ile kesiyoruz. Tepsiye diziyoruz. Diğer bezeyi de açıyoruz. Çay bardağı ile kesip meşrubat kapağı ile tam ortasından yine kesiyoruz. Önce ki tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine koyuyoruz. Ortalarına ceviz koyuyoruz. Önceden ısıttığımız fırına sürüyoruz. Yarım saat civarında pişecektir. Piştikten sonra soğuttuğumuz şerbeti döküyoruz. Soğuyunca servise hazır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder