22 Mart 2016 Salı

Tart Kek


Malzemeler: 2 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı kakao, 1.5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin.

Kreması için: 2 paket fıstıklı bitter çikolata, süslemek için 1 yemek kaşığı damla çikolata, hindistan cevizi.



Yapılışı: Yumurta ve şekeri derin bir kaba koyuyoruz. Beyazlayana kadar çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağı koyuyoruz. Tekrar çırpıyoruz. Kakao ve vanilini ekliyoruz. Tekrar çırpıyoruz. Unu ve kabartma tozunu da ekleyerek iyice çırpıyoruz. Çırptığımız hamuru yağlanmış tart kalıbına döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. Kek ayarında pişecek. 10-15 dakika civarında pişmiş olacaktır. Küçük bir tavaya fıstıklı bitter çikolatayı kırıp eriyene kadar karıştırıyoruz. Pişirdiğimiz keki ters çevirerek çukur bölümüne fıstıklı bitter çikolatayı döküyoruz. Damla çikolata ile süslüyoruz. 2-3 saat dolapta donduruyoruz. Çıkartıp üzerine hindistan cevizi ile süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder