Yapılışı: Tavuk göğsünü yıkayıp temizleyip 3 veya 4'e bölerek kaynayan suya atıyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip kuru soğanı soyup 4'e bölüp kaynamakta olan tavukların içine atıyoruz. Bulguru ayıklayıp yıkıyoruz. Pilav tavasına sıvı yağ koyup salçayı kavuruyoruz. İçine bulguru katıp biraz daha kavuruyoruz. 5 dakika kavurduktan sonra içine su ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz. Suyunu çekene kadar kaynatıyoruz. Pişirdiğimiz pilavı dinlenmeye bırakıyoruz. Haşladığımız tavuk göğsünü elimizle parçalıyoruz(divtiyoruz). Kızartma tavasında üç yemek kaşığı sıvı yağ koyarak tavukları kızartıyoruz. Kızarmaya başlatınca tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyerek güzelce kızartıyoruz. Nar gibi kızaracak. Servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder