27 Mart 2016 Pazar
Safure'nin Gözleme tarifi
Malzemeler: 2 su bardağı, ılık su, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz, 5 su bardağı un, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı sıvı yağ.
Yapılışı: Su ve yoğurdu karıştırıp tuz ve unu ekleyip yoğuruyoruz. Hamurumuzu 8 parçaya bölüyoruz. Beze yapıyoruz, 15 dakika kadar dinlendiriyoruz. Tere yağ ve sıvı yağı eritiyoruz biraz soğuyacak. Hamuru açıyoruz ve yağlayıp 4 tarafını katlıyoruz. Tüm bezeleri aynı şekilde yapıyoruz. Yağlı hamurların üzerine nemli bez örtüyoruz. Yağlı hamuru kare şekilde açıyoruz. Büyük tavada pişiriyoruz. Peynir ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder