29 Mart 2016 Salı

Piramit Pasta


Malzemeler: 25 adet petibör bisküvi.

İç kreması için: 3 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası, 2 yemek kaşığı dolusu un, 1 çay bardağı toz şeker, 2 adet muz.

Üzeri için: 2 poşet krem şanti, 1 su bardağı süt, hazır çikolata sosu.

Yapılışı: İç kremayı hazırlıyoruz. Nişasta, şeker, un, süt hepsini karıştırıp ocakta pişiriyoruz. Pişirdiğimiz kremayı 1-2 dakika soğutuyoruz. Dikdörtgen bir poşetin üzerine dikdörtgen şekilde 3'er sıra 5'er tane diziyoruz. 15 bisküvi dizmiş oluyoruz. Kremayı bisküvilerin üzerine sürüyoruz. Ortayı boş bırakıp yanlara tekrar bisküvi ekleyip üzerine kremayı sürüyoruz. Muzu ortaya yerleştiriyoruz. Poşet ile birlikte üçgen hale getiriyoruz. Buzlukta 1 saat bekletiyoruz. Bu arada krem şantiyi hazırlıyoruz. 1 saat sonra piramit pastayı alıp poşetinden kırmadan çıkartıyoruz. Üzerine krem şantiyi sürüyoruz. Çikolata sosu ile süslüyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder