30 Mart 2016 Çarşamba
Bal Parmak Tatlısı
Malzemeler: 1 adet yumurta, yarım paket margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı yoğurt, aldığı kadar un, yarım su bardağı irmik, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, 3.5 su bardağı şeker(şerbeti için), 4 su bardağı su(şerbeti için).
Yapılışı: Şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu karıştırıp ocakta 10-12 dakika kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Hamuru hazırlamaya başlıyoruz. Derin bir kaba yumurta, şeker, margarin, sıvı yağ ve yoğurdu koyuyoruz hepsini karıştırıyoruz. Üzerine kabartma tozu ve vanilini ekliyoruz. Yavaş yavaş un ilave ederek yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında olacak. Yaptığımız hamuru yağladığımız tepsiye hurma büyüklüğünde alarak yuvarlıyoruz. İrmiğe buluyoruz. Tepsiye diziyoruz. Tüm malzemeyi aynı şekilde yapıyoruz. Önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. Kurabiye ayarında pişecek. Pişirdiğimiz tatlıya 5 dakika soğuttuktan sonra şerbeti hepsini eşit miktarda üzerlerine döküyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder