23 Mart 2016 Çarşamba

Hurmalı Pasta


Malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı su, 10 tane hurma, 1 paket kabartma tozu, un, 3 çorba kaşığı sıvı yağ, 1.5 su bardağı süt.

Kreması için: 3.5 su bardağı süt, 3/4 su bardağı şeker, 2 kaşık un, 1 kaşık nişasta, 1 adet yumurta sarısı, 1 paket krem şanti.

Yapılışı: Yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz. Suyu ekliyoruz. 10 tane hurmayı doğruyoruz küp küp. Hurmayı da katıyoruz. Kabartma tozunu ekleyip unu da ekleyerek çırpıyoruz. Sıvı yağı da ekliyoruz kek kıvamında olacak hazırladığımız hamuru yuvarlak bir tepsiye döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. 15-20 dakika da pişmiş olacaktır. Kekimizi soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kekin üzerine 1.5 su bardağı sütü eşit miktarda döküyoruz. Kreması için süt, şeker, un, nişasta, 1 adet yumurtanın sarısını katıp pişiriyoruz. Pişirdiğimiz kremayı biraz soğuduktan sonra 1 paket krem şanti ekleyerek çırpıyoruz. Kekimizin üzerine döküyoruz. Çikolata ile süslüyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder