Üzeri için: 4 yemek kaşığı çikolata(nutella, sarelle vs.)
Yapılışı: Yumurtanın akı, pudra şekeri, zeytin yağı, margarin karıştırıyoruz. Kabartma tozu ve vanilini ekliyoruz. Biraz yoğurduktan sonra un ekleyerek tekrar yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında olacak. Hamuru yağladığımız tepsiye ceviz büyüklüğünde alarak dikdörtgen şekiller yapıyoruz. Tepsiye diziyoruz. Üzeri için sarelle ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı eritiyoruz. Biraz soğuduktan sonra tepsiye dizdiğimiz hamurların içlerini hafif oyarak çikolatayı koyuyoruz. Üzerine ceviz, fındık, mısır gevreği gibi malzemelerle süsleyebiliriz. Fırında kurabiye ayarında pişecek. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder