4 Nisan 2016 Pazartesi

Üzümlü Kurabiye Tarifi


Malzemeler: 1 paket margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı toz şeker, 3 adet yumurta sarısı, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin, aldığı kadar un, pudra şekeri.

İçi için: 3 yumurtanın beyazı, 1 su bardağı çekilmiş ceviz, 1 su bardağı kuru üzüm, 1 limon kabuğu rendesi, 3 yemek kaşığı şeker.



Yapılışı: Tüm malzemeleri bir kaba koyup karıştırıyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Dinlenmesi için bırakıyoruz. İç malzemeyi hazırlıyoruz. Yumurtanın beyazını şeker ile çırpıyoruz. İçine limon rendesi üzüm ve cevizi ekliyoruz. Dinlenmiş olan hamuru 3'e bölüyoruz. 1 tane bezeyi merdane ile açıyoruz. Dikdörtgen bir şekilde iç malzememizi eşit miktarda yayıyoruz. Hamuru rulo şeklinde sarıp yağladığımız tepsiye ikişer parmak aralıklarla keserek tepsiye diziyoruz. Tüm malzemeyi aynı şekilde yapıyoruz. Önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. Kurabiye pembeleşince çıkartıyoruz. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ve pasta malzemeleri ile süsleyebiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder