6 Nisan 2016 Çarşamba

Portakal ve Üzümlü Kek


Malzemeler: 1 su bardağı portakal kabuğu, 1 su bardağı üzüm, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin, aldığı kadar un, 1 yemek kaşığı tereyağ.

Yapılışı: Yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz. Üzerine diğer malzemeleri ekliyoruz tekrar çırpıyoruz. Unu ilave ederek çırpıyoruz. Hamuru kıvamına getiriyoruz. Tereyağı kalıba sürüyoruz ki rahat çıksın diye. Kalıba hamuru döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. Yarım saate kadar pişmiş olacaktır. Soğuyunca servis edilir. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder