17 Mart 2016 Perşembe
Yufkalı Kadayıf Tatlısı
Malzemeler: 25'li baklavalık yufka, yarım kilo kadayıf, yarım kilo ceviz(antep fıstığı da olabilir), yarım paket margarin, 2 su bardağı sıvı yağ.
Şerbeti için: 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, 3-4 damla limon suyu.
Yapılışı: Şerbetimizi hazırlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye koyup kaynatıyoruz. 5 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu koyuyoruz. 3-4 dakika daha kaynatıp kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Tatlının şerbeti soğuk olacak. Tatlının yapılışı 2 adet yufkayı alıyoruz. 2 parmak genişliğinde üstüne katlıyoruz. Katladığımız bölüme kadayıftan seriyoruz. Üzerine ceviz koyuyoruz. Sıkı sıkı sararak rulo yapıyoruz. Tahtanın üzerine koyarak belirli aralıklarla kesiyoruz. Tepsiye döşüyoruz. Tüm malzemeyi böyle yapıyoruz. Yağı ısıtıyoruz. Kestiğimiz kadayıfların üzerine döküyoruz. Önceden ısıttığımız fırına sürüyoruz. Kısık ayarda pişecek. Pişirdiğimiz tatlıya şerbetini döküyoruz(Tatlı sıcakken dökeceğiz). Soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder